Gespreksduur
Hoe lang duurt een gesprek?

Een gesprek duurt om en nabij een uur.

 

Als een gesprek iets uitloopt of ik bel je met een vraag reken je dan extra kosten?

Nee, ik bewaak mijn tijd, maar als het gesprek langer duurt dan vind ik dat geen enkel probleem en ga ik geen extra kosten rekenen. Ook als jij  tussendoor belt met een vraag of omdat je een peptalk nodig hebt dan rekenen ik daar geen geld voor. Als ik je in onder mijn zorg heb, zal ik er in die periode alles aan doen om jou naar een fijnere situatie te begeleiden.

 

Als ik na onze kennismaking besluit om geen gebruik te maken van jouw diensten, krijg ik dan alsnog een rekening?

Nee. Ik vind een gratis en vrijblijvende kennismaking heel belangrijk. We moeten samen een klik hebben. Jij moet een goed gevoel hebben bij mij. Vertrouwen en veiligheid ervaren om je zorgen bij me neer te leggen. Ik wil je ook graag een keer gesproken hebben. Kijken of ik voor jou de juiste hulpverlener ben of dat ik je beter door kan verwijzen naar een specialist op een bepaald gebied. Van mij kun je daarin eerlijkheid verwachten.

 

Financiën

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn zorgverzekeraar?

Helaas wordt coaching en relatietherapie en burn-out hulp niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Zij hebben bepaald dat er sprake moet zijn van een psychische stoornis (een diagnose binnen het DSM) om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen. Ik werk met cliënten die geen stoornis hebben, maar wel steun kunnen gebruiken om verder te komen. Wil je een vergoeding vanuit je basis-ziektekostenverzekering dan moet je je aanmelden bij een eerstelijns psycholoog na verwijzing van de huisarts. Hier zijn lange wachtlijsten. Deze zal vervolgens bepalen wat jouw stoornis is en op basis daarvan een vergoeding regelen bij je zorgverzekeraar. Sommige therapievormen worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder het kopje "alternatieve/complementaire geneeswijzen". Ik voldoe NIET aan de strenge eisen die daarvoor gelden. 

 

Wel zijn er andere mogelijkheden om de kosten voor mijn coaching eventueel vergoed te krijgen, lees hieronder verder. 

 

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn wergever?

Vaak wel. Er zijn 2 opties die je kan proberen. Ik help je daar graag bij;

 

Vanuit de wet Poortwachter, goed werkgeverschap; 

In veel gevallen dat er sprake is van ziekte vanwege stress of  burn-out wil de werkgever meebetalen aan je therapie. Door de juiste hulp ben jij namelijk veel sneller en veel sterker weer terug op je werkplek en heeft de werkgever daar profijt van en bespaart dat de werkgever veel geld. De bedrijfsarts moet vaststellen dat een deel van jouw klachten werkgerelateerd zijn. Vervolgens ben je zelf vrij jouw hulpverlener te kiezen, ookal zeggen sommige werkgevers van niet. Ik kan je helpen de betaling rond te krijgen door mijn plan van aanpak naar jouw werkgever te sturen samen met een kostenraming. Periodiek zal ik jouw werkgever op de hoogte houden van de vorderingen zonder inhoudelijk op de sessies in te gaan. Verder heb ik overleg met jouw bedrijfsarts over werkhervatting ed. Bij akkoord gaan de rekeningen direct naar jouw werkgever.

 

Vanuit het opleidingsbudget, jouw POP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan);

Meestal reserveert jouw werkgever een opleidingsbudget per medewerker (in sommige CAO’s is dat verplicht).
Dit budget mag jij gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling, als je maar kan aantonen dat dat ten goede komt van jouw werkprestaties. Je kan groeien in kennis, maar ook in vaardigheden. Ik kan je helpen om hiervoor een verzoek in te dienen bij jouw werkgever.

 

 

Zijn er nog andere mogelijkheden voor vergoeding?

Als je zzp'er bent dan mag je de kosten en de BTW aftrekken als bedrijfskosten voor opleiding of persoonlijke groei. Vraag mij hiervoor een gespecificeerde factuur. Doe dit wel voorafgaand aan de start van je coachtraject omdat ik dan  de BTW dan doorreken.

 

Hoe gaat het betalen in zijn werk?

Na de sessie stuur ik je een bank-betaalverzoek via whats-app. Mocht je dit niet willen dan stuur ik een factuur, die je binnen een week betaalt. Het kennismakingsgesprek is gratis.

 

Komen er nog kosten bij, BTW, parkeren of drankjes?

Nee, mijn tarief voor jou als particulier is inclusief de BTW die ik moet afdragen en inclusief een kop koffie, thee of glas water. Parkeren is gratis en op eigen terrein.

 

Bereikbaarheid
Is er voldoende parkeergelegenheid?

Ja er is eigen parkeergelegenheid bij de praktijk.

Is de praktijk makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer?
Vanaf de bushalte is het ongeveer 20 minuten lopen.

 

Algemeen

Kan je ook bij mij thuis komen?
Ja hoor dat is geen enkel probleem, wel reken ik dan reiskosten en reistijd.

 

Coach je ook online?
Ja ik coach ook online via Zoom en dit icm email coaching.