Tarieven

 

Tarief particulieren €60,00

Voor bedrijven en ZZP-ers is dit bedrag ex BTW

 Gesprekken vanaf 18.30 hebben een avondtoeslag van €10,00 per uur.

 

Gesprekken aan huis zijn in overleg mogelijk. Naast de kosten voor het gesprek reken ik een kilometervergoeding van 0,19 ct per kilometer en een reistijdvergoeding van €0,50 cent per minuut reistijd (ofwel 30 euro per uur). 

 

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn zorgverzekeraar?

Helaas wordt coaching en relatietherapie en burn-out hulp niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Zij hebben bepaald dat er sprake moet zijn van een psychische stoornis (een diagnose binnen het DSM) om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen. Wij werken met cliënten die geen stoornis hebben, maar wel steun kunnen gebruiken om verder te komen. Wil je een vergoeding vanuit je basis-ziektekostenverzekering dan moet je je aanmelden bij een eerstelijns psycholoog na verwijzing van de huisarts. Hier zijn lange wachtlijsten. Deze zal vervolgens bepalen wat jouw stoornis is en op basis daarvan een vergoeding regelen bij je zorgverzekeraar. Sommige therapievormen worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder het kopje "alternatieve/complementaire geneeswijzen". Wij voldoen NIET aan de strenge eisen die daarvoor gelden. 

 

Wel zijn er andere mogelijkheden om de kosten voor onze coaching of therapie eventueel vergoed te krijgen, lees hieronder verder.  

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn wergever?

 Vaak wel. Er zijn 2 opties die je kan proberen. Wij helpen je daar graag bij;

 

Vanuit de wet Poortwachter, goed werkgeverschap; 

In veel gevallen dat er sprake is van ziekte vanwege stress of  burn-out wil de werkgever meebetalen aan je therapie. Door de juiste hulp ben jij namelijk veel sneller en veel sterker weer terug op je werkplek en heeft de werkgever daar profijt van en bespaart dat de werkgever veel geld. De bedrijfsarts moet vaststellen dat een deel van jouw klachten werkgerelateerd zijn. Vervolgens ben je zelf vrij jouw hulpverlener te kiezen, ookal zeggen sommige werkgevers van niet. Wij kunnen jou helpen de betaling rond te krijgen door ons plan van aanpak naar jouw werkgever te sturen samen met een kostenraming. Periodiek zullen we jouw werkgever op de hoogte houden van de vorderingen zonder inhoudelijk op de sessies in te gaan. Verder hebben we overleg met jouw bedrijfsarts over werkhervatting ed. Bij akkoord gaan de rekeningen direct naar jouw werkgever.

 

Vanuit het opleidingsbudget, jouw POP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan);

Meestal reserveert jouw werkgever een opleidingsbudget per medewerker.(In sommige CAO’s is dat verplicht).
Dit budget mag jij gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling, als jij maar kan aantonen dat dat ten goede komt van jouw werkprestaties. Je kan groeien in kennis, maar ook in vaardigheden. Wij kunnen helpen om hiervoor een verzoek in te dienen bij jouw werkgever. Petra is 15 jaar HR-adviseur geweest en weet precies hoe dit werkt. 

 

Zijn er nog andere mogelijkheden voor vergoeding?

Denk nog eens aan het volgende;

 

Als jij een langer traject loopt bij ons (meer dan 8 gesprekken) kunnen we het een "traject voor persoonlijke ontwikkeling" noemen en daar een factuur van opmaken voor in jouw administratie. Na aftrek van een drempelbedrag mag je de rest van de kosten die je hebt gemaakt aftrekken van je belastingopgave.  

 

Als je zzp'er bent, of je partner (bij relatietherapie) dan mag je de kosten en de BTW aftrekken als bedrijfskosten voor opleiding of persoonlijke groei. Vraag ons hiervoor een gespecificeerde factuur. Doe dit wel voorafgaand aan de start van je hulptraject omdat wij de BTW dan doorrekenen. 

 

Bij veel gemeenten is er via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) een een PersoonsGebondenBudget-pot voor mensen die in de knoop komen en hulp nodig hebben maar dit niet kunnen betalen. De aanmeldprocedure en voorwaarden hiervoor zijn per gemeente verschillend. Vervolgens kun je met dit budget hulp bij ons inkopen. Wij sturen, na goedkeuring van de gemeente-consulent, de rekening dan naar de uitvoeringsorganisatie die jouw budget beheerd. 

 

Hoe gaat het betalen in zijn werk?

Na de sessie sturen wij je een bank-betaalverzoek via whats-app. Mocht je dit niet willen dan sturen we een factuur, die je binnen een week betaalt. Ons eerste kennismakingsgesprek is gratis. 

Als we samen komen praten bij jou, betalen we dan ook dubbel?

Nee, een uur is 60 euro voor coaching en 70 euro voor therapie of je nou alleen komt of samen met je partner, kind, moeder of....

We kijken er vreemd tegenaan dat relatietherapie ineens veel duurder moet zijn omdat je twee gesprekspartners tegenover je hebt.

Komen er nog kosten bij, BTW, parkeren of drankjes?

Nee, ons tarief voor jou als particulier is inclusief de BTW die we moeten afdragen en inclusief een kop koffie, thee of glas water. Parkeren is gratis en op eigen terrein. Als je gebruik wilt maken van de faciliteiten van het Betuwsch Badhuys moet je hier wel extra voor betalen. Denk aan een lunch of diner, sauna bezoek of massage. Reserveren en tarieven vind je op www.betuwschbadhuys.nl

Als een gesprek iets uitloopt of ik bel je met een vraag reken je dan extra kosten?

Nee, wij bewaken onze tijd, maar als het gesprek langer duurt dan vinden we dat geen enkel probleem en gaan we geen extra kosten rekenen. Ook als jij  tussendoor belt met een vraag of omdat je een peptalk nodig hebt dan rekenen we daar geen geld voor. Als wij je in onze zorg hebben, zullen wij er in die periode alles aan doen om jou naar een fijnere situatie te begeleiden en zijn we niet op zoveel mogelijk van jouw geld uit. 

Als ik na onze kennismaking besluit om geen gebruik te maken van jouw diensten, krijg ik dan alsnog een rekening?

Nee. Wij vinden een gratis en vrijblijvende kennismaking heel belangrijk. We moeten samen een klik hebben. Jij moet een goed gevoel hebben bij ons. Vertrouwen en veiligheid ervaren om je zorgen bij ons neer te leggen. Wij willen jou ook graag een keer gesproken hebben. Kijken of een van ons voor jou de juiste hulpverlener is of dat we je beter door kunnen verwijzen naar een specialist op een bepaald gebied. Van ons kun je daarin eerlijkheid verwachten.