een personeelslid met functioneringsproblemen?

Direct goede snelle effectieve hulp nodig? Mediation, de-escallatie, burn-out preventie of hersteltraject?

 

Allemaal worstelen we in het leven met de verschillende rollen die we moeten vervullen en de verschillende ballen die we omhoog moeten houden. Als je iets overkomt kan dat net het tikkie zijn dat je uit balans gooit. Een conflict met een collega, verandering van werkzaamheden, een nieuwe leidinggevende....Ook privé gebeurtenissen kunnen behoorlijk hun weerslag hebben op de werkprestaties van je werknemer. Ziekte, scheiding, burn-out van de partner en zo is er nog veel meer te bedenken waardoor jouw zo gewaardeerde hardwerkende kracht nu alleen nog voor zich zit te staren of steeds in huilen of woede uitbarst. 

 

Je wilt helpen, natuurlijk voor het welbevinden van de persoon, maar zeker ook voor de productiviteit. Een lastig spanningsveld. Hoever kan je pushen, wat is terecht om te verwachten. Hoeveel tijd mag dit kosten. Hoe groot is de kans dat deze persoon zich ziek gaat melden, of -oh help- burnout raakt!  Ook als er al sprake is van verzuim of een arbeidsconfict kan ik bemiddelen. 

 

Neem contact met me op en ik zal de situatie grondig bekijken. Twee gesprekken, een met de werkgever en een met de werknemer. Twee kanten van een verhaal, twee verschillende hulpvragen, maar met hetzelfde doel. Deze situatie moet anders!  

 

Naast een zeer gedegen achtergrond als HRadviseur heb ik me gespecialiseerd in wat mensen beweegt en verbindt. Ik ben een motivator en inspirator, maar vooral een warm mensen-mens, waarbij iemand zich snel op zijn gemak voelt. 

 

BURN-OUT?

Is een medewerker burn-out, je kunt ze naar mij doorverwijzen. Ik heb een zeer gedegen goed programma in drie fasen die de werknemer meestal in ca 3 maanden weer zover heeft dat de werkzaamheden kunnen worden opgebouwd. Vraag naar een plan van aanpak en kostenraming op maat. Meer hierover weten> Klik hier

 

Ik werk snel, gestructureerd, zelfstandig met goede onderlinge afstemming en tussentijdse rapportages.

Per maand stuur ik een voortgangsrapportage en een urenverantwoording, dus geen plotselinge verrassingen.   

 

Dus, kom je er niet uit? Is het conflict te groot, de kennis ontbreekt of de tijd is er niet? Neem contact met me op! Samen gaan we aan de slag.

 

Inmiddels heb ik al tientallen organisaties mogen ondersteunen, allemaal met een zeer positief resultaat.

Op verzoek kan ik u namen en referenties sturen.

 

Ik reken met een uurtarief van €60,- ex BTW. en reiskosten van €0.19ct kilometer


Selectie uit mijn werkervaring;

Business coach bij Betuwsch Badhuys  - Adviseren bij diverse personeelszaken. Geven van een training in leidinggeven.


Van Eck trailerbouw - HRM- Meewerken met het management na een ingrijpende reorganisatie. Herdefiniëren van het primaire administratieve proces. Werven van personeel passend bij de nieuwe bedrijfscultuur.                Acties ter verbetering van de huidige werksfeer. Diverse gesprekken als vertrouwenspersoon.


Volksuniversiteit Culemborg - Trainer- Ontwikkelen en geven van cursussen presentatietechnieken. Ontwikkelen en geven van een creatieve cursus herinneringen bewaren in een scrapbook en workshops partnermassagetechnieken  


Family Factory- Trainer-Deelname ontwikkelteam nieuwe workshops. Deelname aan schrijven van presentatiemateriaal. Geven van verschillende workshops op het gebied van opvoeden en gezin zijn. 


Business coach bij Kinderdagverblijf Doortje - Het adviseren en coachen van de eigenaresse op het gebied van personeelszaken. Professionaliseringsslagen maken door de groei van de organisatie. Aannemen van personeel. Ziekteverzuimbegeleiding en een ontslagzaak. Risico-inventarisaties doen. Teambuilidingsactiviteiten. Functioneringsgesprekken met het personeel. Cursusavonden voor het                                                                  personeel bv ouders te woord staan.  


Verpleeghuisstichting Warande - HR-adviseur-Deelname projectgroep om na een grote fusie van 5 verpleeghuizen te komen tot één uniform functiehuis met bijbehorende nieuwe weging van functies en het plaatsen van het huidige personeel op de nieuwe plek. Daarna deelname aan de werkgroep om te komen tot een ISO-certificering op het gebied van kwaliteit van zorg; deze is behaald. Daarnaast all-round HRadviseur voor 4 afdelingen.


Wegener Media - HR junior advisor-Toegelaten tot talentenprogramma voor jonge professionals. Dit is een kweekvijver voor jong HRM-talent die intern verder het vak leren door mentorschap van een senior consultant. Hier heb ik het HR-vak in alle aspecten geleerd te beheersen. 


wat kan ik voor jouw organisatie betekenen?