opvoedingsvragen

Bij de geboorte van jouw kind krijg je er helaas geen gebruiksaanwijzing bij. Jouw kind is een individu met eigen karakter, je mag zelf gaan onderzoeken en ontdekken hoe het bij jouw oogappel werkt. Naast veel mooie momenten, geluksgevoel en gezelligheid in huis, kan een kind je ook raken op een intense manier. Je wordt getest in geduld, woedebeheersing, slapeloosheid, begrip en flexibiliteit...en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een kind leert je ook zoveel over jezelf.  

 

De eerste jaren kan je met je vragen en zorgen nog redelijk gemakkelijk terecht bij het consultatiebureau, maar op een gegeven moment moet je het doen met de juf van school of de leidster van de opvang en je merkt dat je daar niet zo intensief mee kan doorpraten als dat je eigenlijk zou willen. Dit is een moment dat je met mij eens een afspraak zou kunnen maken, ik wil er graag voor je zijn.

 

Bij mij kunnen ouders, jongeren en kinderen terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien.

 

Goed luisteren, de vraag verhelderen en samen zoeken naar de beste oplossing is belangrijk. Ik werk oplossingsgericht en probeer praktische en bruikbare tips te geven. Ik streef naar kortdurende hulp, maar als het nodig is kan ik ook gedurende langere tijd jou als ouder coachen in je opvoedtechnieken.

 

Opvoedvragen

Genieten is het met een hoofdletter G, als alles lekker gaat en er een gezellige sfeer is in huis. Maar helaas zijn er soms omstandigheden waardoor de conflicten overheersen. Omstandigheden waardoor je gewoon echt even niet meer weet wat genieten met je gezin ook al weer is. Of maak je je zorgen omdat je niet goed weet wat je kan doen aan bv de buien van je puberdochter. Voordat je het weet kom je als opvoeder of gezin in patronen en is het lastig om die te doorbreken. Vaak is het juist lastig omdat je er middenin zit. Ik kijk graag met je mee zodat we samen de patronen kunnen tackelen en ook jij weer kunt genieten van je fijne gezin.

 

Ik luister, zonder oordeel naar je. Ik vraag door, verduidelijk en spiegel. Samen gaan we zoeken naar mogelijkheden, naar opties die het proberen waard zijn.

 

Waar nodig zal ik je doorverwijzen naar passende hulp.

 

Ook is het mogelijk dat ik jouw kind spreek over de problemen die het ervaart. Lees dan verder onder kindercoaching.