Zou dat de sleutel van liefde zijn?

Het is heerlijk weer, het zonnetje schijnt en het is een doordeweekse middag.
Ik zit met mijn zoon op een terrasje te genieten van een ijsje...Lees verder

Snelle wereld
De wereld gaat steeds sneller, ik word bijna geacht om continu in contact te blijven met mijn mobiel.
Als ik even niet zo snel reageer komt het verwijt : “ik zie dat je het gelezen hebt aan de blauwe vinkjes maar toch reageer je niet”. Ik duik acuut mijn telefoon in, niet om te kijken of de persoon in kwestie gelijk heeft maar om de optie blauwe vinkjes uit te zetten,  geluid gaat voor de zekerheid op stil want stel je eens voor…verder lezen

Schreeuwen
Emoties kan je maar beter inhouden... toch? Lees verder

 

Anti-depressiva tegen een burn-out
Anne zit bij me op de bank. Ze denkt dat ze misschien depressief is en wil hulp. Ik wil haar eerst beter leren kennen en samen kijken naar wat de beste hulp voor haar zou zijn. Lees verder

Is dat vreemdgaan?
Erwin en Monica zitten naast elkaar voor een intake en de spanning is te snijden. Ze zenden beide signalen uit dat er al een periode van flinke ruzies is geweest Lees verder...

Word ik ooit nog de oude? Nee sorry...

Kees zit huilend bij mij in de stoel. Langzaamaan begint het bij hem door te dringen wat een burn-out eigenlijk is en hoe het heeft kunnen gebeuren bij hem. Ik geef hem alle tijd Lees verder...

Horen of luisteren?

Ik was in één van de grootste discount supermarkten en stond geduldig in de rij. Mensen kijken, ik hou ervan en dat maakt het wachten altijd net een beetje draaglijker. Zo ook die dag. Het was op een zaterdag, niet de meest rustige dag van de week. Lees verder...

Therapie is toch voor losers die zichzelf niet kunnen helpen?

7 reden om het toch eens te proberen...Lees verder....

De bomen en het bos-keuzestress in de wereld van therapie en coaching

Sanne belt me op nadat ze mijn website heeft bekeken. Ze weet niet goed of ik nou de juiste persoon ben om haar te helpen.  Al een hele tijd voelt ze zich doodmoe. Een soort vermoeidheid dat je niet weg slaapt, legt ze uit. Ze was ermee naar de huisarts gegaan en die heeft haar bloed laten testen. Daar kwam niks uit; geen pfeiffer, geen ijzertekort, suikerziekte of iets anders...lees verder